Een mooie uitstraling met vlonderplanken

Ben je op zoek naar een leuke manier om de tuin of het terras in te richten. Het terras is vaak het aanzicht en het middelpunt van de tuin. Daarom is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen en dat het op de juiste manier wordt gelegd. Vlonderplanken kunnen erg geschikt zijn voor het maken van het terras. Wat ook vaak gebeurt is dat mensen kiezen voor hardhouten vlonderplanken voor het dakterras of het balkon. Hieronder geven we meer informatie over vlonderplanken.

Meer informatie over vlonderplanken

Bij het kiezen van de juiste vlonderplanken heb je een ruime keuze. Ten eerste zijn er enkelzijdige of dubbelzijdige vlonderplanken. Enkelzijdige vlonderplanken zijn aan beide kanten van de plank gelijk, terwijl dubbelzijdige planken aan de ene kant van de plank wel profiel hebben en aan de andere kant geen of een ander profiel.

Wanneer je dus niet helemaal zeker bent over de keuze voor de juiste planken dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor dubbelzijdige vlonderplanken. Deze kun je bij huis goed bekijken en ter plekke kun je een keuze maken in de tuin welke kant van de plank je het mooiste vindt en boven komt te liggen. Vlonderplanken zijn een gemakkelijke manier om snel een mooi tuinterras te creëren.

Verschillende soorten vlonderplanken

Er zijn veel verschillende soorten vlonderplanken beschikbaar. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met de meest bekende soorten.

  • Hardhout Bankitai is een zeer stijlvolle houtsoort. Bankitai hardhout heeft een geelbruine kleur en zal na verloop van tijd donkerder worden.
  • Kapur vlonderplanken hebben een licht donkerrode kleur en kunnen kleine wormgaatjes bevatten. Ook de kapur planken zullen na verloop van tijd donkerder worden en ze kunnen gaan vergrijzen.
  • Wil je vlonderplanken met een lange levensduur? Dan zijn de Ipé vlonderplanken wellicht een geschikte keuze. De levensduur van deze planken is maar liefst 25 tot 30 jaar.

Ga je de vlonderplanken helemaal zelf leggen in de tuin of op het dakterras? Dan is het aan te raden dat deze worden gelegd op hardhouten onderliggers. De levensduur van de planken zal hierdoor worden vergroot.