Het kopen van ledverlichting in de tuin

Het gebeurt steeds meer dat mensen ledverlichting kopen voor thuis in de tuin. Er zijn verschillende redenen voor het kopen van ledverlichting. Wil jij ook nieuwe verlichting voor in de tuin? Lees je dan eerst in, in de informatie hieronder, zodat je weet of ledverlichting ook voor jou een geschikte keuze is.

Voordelen van ledverlichting

Er zijn een aantal voordelen voor de aanschaf van ledverlichting t.o.v. traditionele halogeenverlichting. Zo is ledverlichting een stuk energiezuiniger dan traditionele verlichting. Dit is zowel positief voor het energieverbruik als ook voor het milieu. Voor veel mensen is dit feit alleen al voldoende reden om te kiezen voor ledverlichting t.o.v. traditionele verlichting. Verder is het zo dat lampen van ledverlichting een stuk langer meegaan en ze daarom ook minder snel vervangen hoeven te worden. Ook dit scheelt dus in de portemonnee. Gemiddeld gezien is het zo dat ledlampen circa 50.000 branduren meegaan. Wanneer je kiest voor de goedkopere lampen dan zal de levensduur korter zijn.

Naast dat het op de kosten bespaart wil je natuurlijk ook dat de lampen juist aansluiten bij de inrichting van de tuin. Ledverlichting is er gelukkig in veel verschillende soorten en maten en daarom kun je vrijwel altijd een geschikte set verlichting vinden. Zo kun je kiezen voor tuinlantaarns, tuinspots, wandlampen en nog veel meer.

Overige informatie over led-techniek

Bij ledverlichting wordt er ook vaak een onderscheid gemaakt tussen directe verlichting en indirecte verlichting. Het verschil is dat bij directe verlichting het object direct wordt verlicht met een lichtbundel. Bij indirecte verlichting wordt er een weerkaatsing veroorzaakt op de oppervlakte. De directe verlichting zorgt ervoor dat een ruimte juist kleiner wordt gemaakt. Door de weerkaatsing zorgt indirecte verlichting er juist voor dat een ruimte groter wordt gemaakt.

Verder zijn er tegenwoordig veel soorten verlichting beschikbaar met bewegingssensoren. Bewegingssensoren zorgen ervoor dat de lampen niet onnodig aan blijven staan. Deze wordt vaak geplaatst bij de voor- of achterdeur. Andere manieren om te besparen op de lampen kan door verlichting te kopen met een klok erop of door lampen te vervangen die niet energiezuinig zijn. Wanneer je sterke lampen vaak dimt dan is het verstandig om deze te vervangen met minder sterke lampen.