Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

Voorheen zagen we voornamelijk 50-plussers op de elektrische fiets. Echter zien we steeds meer mensen op een e-bike, waaronder ook jongeren. Er is dan ook genoeg reden om te kiezen voor een elektrische fiets, ook voor jongeren. Hieronder hebben we alle voordelen van een e-bike op een rijtje gezet.

De voordelen van een e-bike

  • De voornaamste reden waarom mensen kiezen voor een e-bike is omdat het fietsen zelf gemakkelijker wordt gemaakt. Dit is dan ook de reden waarom veel ouderen kiezen voor een elektrische fiets. Naarmate zij ouder worden, wordt het fietsen ook lastiger en kunnen zij op deze manier wel een steuntje in de rug krijgen. De trapondersteuning geeft hen dit steuntje in de rug.
  • Daarnaast kan het ook zo zijn dat jij een zware en lastige route dagelijks naar je werk fietst. Denk bijvoorbeeld aan een hoge berg of een hoge brug waar je dagelijks overheen fietst met veel wind. Een elektrische fiets ondersteunt je bij de lastige en zware stukken. Zodoende is dat lastige stuk opeens helemaal niet meer zo lastig.
  • Verder is een e-bike ontzettend goed voor het milieu. Zo heeft onderzoek laten zien dat een elektrische fiets circa 40 keer minder schadelijk is voor het milieu dan een auto. Stel je voor als je dagelijks met de auto naar het werk gaat, maar deze inruilt voor een e-bike. Het is helemaal goed voor het milieu wanneer meer mensen kiezen voor deze verandering.
  • Naast dat het inruilen van de auto voor een elektronische fiets goed is voor het milieu is het ook goed voor onze portemonnee. Niet alleen besparen we op de benzine, maar wanneer de auto niet meer nodig is besparen we ook direct op de verzekering, onderhoud en wegenbelasting. Een e-bike kost in eerste instantie relatief veel geld, maar verdient zichzelf zodoende snel terug. Zeker op jaarbasis zal het verschil groot zijn.
  • Tot slot heb je met een e-bike ook nog eens geen last van files. Frustraties van urenlang in de file staan behoren tot de verleden tijd. Indien je in de stad woont dan kan de e-bike je zodoende zelfs nog sneller op de bestemming brengen dan een auto.

Voor meer info over elektrische fietsen, zie https://www.recensiekoning.nl/beste-elektrische-fiets/